Activitats extraescolars esportives

Les activitats extraescolars són un espai de temps d’oci on descansar i a l’hora aprendre seguint unes altres pautes. Aquestes activitats ofereixen tot un ampli ventall d’opcions que faran que l’infant desenvolupi de manera lúdica les seves capacitats intel.lectuals i habilitats afectives i de relació.

Judo

Aquesta art marcial està especialment indicada per als infants perquè estimula el seu desenvolupament físic, adquirint força, agilitat i elasticitat de manera natural i progressiva.
A més, laUNESCO en recomana la seva pràctica a nenes i nens d´entre 4 i 14 anys pel seu valor pedagògic ja que treballa un seguit de valors ( autoestima, modèstia,autocontrol, respecte, …) importants per a la seva formació integral.

També cal tenir en compte que és un esport olímpic tant en categoria masculina com femenina ; és una assignatura obligatòria per als futurs llicenciats en educació física(INEFC) i una de les millors formes de defensa personal sense armes.

Per altra banda també és un esport molt recomanat per a joves i adults per ser una activitat física molt completa.
Durant el curs es convida als alumnes a participar a les diferents competicions i activitats relacionades amb el judo ja que creiem que és la millor manera de viure de prop un esport.
L’activitat de judo està regulada per dos clubs: El Vendrell Club judo i Ebresport Cub Judo, adherits tots dos a la Federació Catalana de Judo I D.A.

Indicada per a nens i nenes a partir de 3 anys

BJJ

El Brazilian Jiu Jitsu és una art marcial novedosa molt adequada per a infants per el seu alt valor psicomotriu ja que treballa tot el cos . Mitjançant el joc els infants treballen molts aspectes emocionals i físics importants per al seu desenvolupament. El seu objectiu és immobilitzar l’adversari aconseguint una posició d’avantatge. Una de les peculiaritats del BJJ és la seva versatilitat ja que es poden utilitzar totes les parts del cos tant per defensar com per atacar i el fet de desenvolupar-se a terra fa que les opcions siguin gairebé inacabables, no en va és conegut com el “joc dels escacs humà”.

Indicada per a nens i nenes a partir de 3 anys

Escalada

Saltar, escalar, pujar, reptar, agafar-se i totes les accions relacionades amb l’escalda infantil tenen nombroses aspectes positius sobre le diferents parts del seu desenvolupament. Al realitzar totes les accions característiques que requereix l’escalda a la vegada aquesta aporta als nens i nenes una gran coordiació i una millor connexió entre el cervell i les extremitats corporals. A més a més assolir reptes els ajuda a treballar aspectes com la confiança, l’autocontrol. També aprendran a fer difernts nusos adequats a cada cas i a conèixer tots els elements que calen per escalar de manera segura.
Aquesta activitat es duu a terme en un espai delimitat i seguint un estricte control de seguretat per part del monitor qualificat.
Si a la vostra escola no teniu l’instal..lació adequada per realitzar-la nosaltres us podem assessorar a l’hora de construir-ne una.

Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Atletisme i cross

Es teballen tots els aspectes tècnics d’aquests dos esports per què els nens i nenes incorporin el seu funcionament de manera gradual. Treballant l’escalfament i els estirments, la posició corporal, la respiració i els recursos per assolir velocitat sense lesionar-se.
També es convida als alumnes a participar a les diferents competicions que es duen a terme durant el curs esoclar ja que creiem que és la millor manera de viure de prop un esport.

Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Patinatge

El patinatge té com a objectiu principal barrejar els moviments de dansa amb la sincronització del moviment dels peus. Es tracta d’aconseguir la combinació perfecta. Per aquest motiu en patinatge trobem tanta diversitat de moviments, salts, piruetes, figures, etc. Durant les classes es realitzen jocs i activitats adaptats al les edats dels infants.

Indicada per a nens i nenes a partir de 5 anys.

Zumba

Zumba és una disciplina enfocada d’una banda a mantenir un cos saludable i per una altra a desenvolupar, enfortir i donar flexibilitat al cos mitjançant moviments de ball combinats amb una sèrie de rutines aeròbiques. Zumba utilitza dins de les seves rutines els principals ritmes llatinoamericans, com el són la salsa, el merengue, la cumbia, el reggaetón i la samba.
La zumba ens ajuda a estar en forma, millorar el nostre sentit del ritme, reduir l’estrès i el més important: passar-nos-ho molt bé!

Indicada per a nens i nenes a partir de 5 anys.

Bitlles catalanes

Les bitlles catalanes, van començar com un joc tradicional de carrer que ara s’ha convertit en un esport federat i reglamentat. No perden el seu caire tradicional i popular que fa que formin part de la nostra cultura.
Aquest joc consisteix en llençar uns “bitllots” (bitlles petites) contra unes bitlles situades a una determinada distància per tal de tombar-les. En funció de les bitlles tombades obtindrem una puntuació o una altra.
A les classes els alumnes aprendran les normes del joc i la tècnica adequada per fer els llançaments.
També es convida als alumnes a participar a les diferents competicions que es duen a terme durant el curs esoclar ja que creiem que és la millor manera de viure de prop un esport.
Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys.