Extraescolars

Dins d’aquest apartat trobareu els productes i les activitats que oferim a les AMPES ja sigui per ampliar el seu ventall d’activtats extraescolars o per oferir un suport en la gestió de les mateixes.

Les activitats es divideixen en les categories:


Judo

Aquesta art marcial està especialment indicada per als infants perquè estimula el seu desenvolupament físic, adquirint força, agilitat i elasticitat de manera natural i progressiva.
A més, laUNESCO en recomana la seva pràctica a nenes i nens d´entre 4 i 14 anys pel seu valor pedagògic ja que treballa un seguit de valors ( autoestima, modèstia,autocontrol, respecte, …) importants per a la seva formació integral.

També cal tenir en compte que és un esport olímpic tant en categoria masculina com femenina ; és una assignatura obligatòria per als futurs llicenciats en educació física(INEFC) i una de les millors formes de defensa personal sense armes.

Per altra banda també és un esport molt recomanat per a joves i adults per ser una activitat física molt completa.

Durant el curs es convida als alumnes a participar a les diferents competicions i activitats relacionades amb el judo ja que creiem que és la millor manera de viure de prop un esport.
L’activitat de judo està regulada per dos clubs: El Vendrell Club judo i Ebresport Cub Judo, adherits tots dos a la Federació Catalana de Judo I D.A.

Indicada per a nens i nenes a partir de 3 anys

BJJ

El Brazilian Jiu Jitsu és una art marcial novedosa molt adequada per a infants per el seu alt valor psicomotriu ja que treballa tot el cos . Mitjançant el joc els infants treballen molts aspectes emocionals i físics importants per al seu desenvolupament. El seu objectiu és immobilitzar l’adversari aconseguint una posició d’avantatge. Una de les peculiaritats del BJJ és la seva versatilitat ja que es poden utilitzar totes les parts del cos tant per defensar com per atacar i el fet de desenvolupar-se a terra fa que les opcions siguin gairebé inacabables, no en va és conegut com el “joc dels escacs humà”.

Indicada per a nens i nenes a partir de 3 anys

Escalada

Saltar, escalar, pujar, reptar, agafar-se i totes les accions relacionades amb l’escalda infantil tenen nombroses aspectes positius sobre le diferents parts del seu desenvolupament. Al realitzar totes les accions característiques que requereix l’escalda a la vegada aquesta aporta als nens i nenes una gran coordiació i una millor connexió entre el cervell i les extremitats corporals. A més a més assolir reptes els ajuda a treballar aspectes com la confiança, l’autocontrol. També aprendran a fer difernts nusos adequats a cada cas i a conèixer tots els elements que calen per escalar de manera segura.
Aquesta activitat es duu a terme en un espai delimitat i seguint un estricte control de seguretat per part del monitor qualificat.
Si a la vostra escola no teniu l’instal..lació adequada per realitzar-la nosaltres us podem assessorar a l’hora de construir-ne una.

Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Atletisme i cross

Es teballen tots els aspectes tècnics d’aquests dos esports per què els nens i nenes incorporin el seu funcionament de manera gradual. Treballant l’escalfament i els estirments, la posició corporal, la respiració i els recursos per assolir velocitat sense lesionar-se.
També es convida als alumnes a participar a les diferents competicions que es duen a terme durant el curs esoclar ja que creiem que és la millor manera de viure de prop un esport.

Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Patinatge

El patinatge té com a objectiu principal barrejar els moviments de dansa amb la sincronització del moviment dels peus. Es tracta d’aconseguir la combinació perfecta. Per aquest motiu en patinatge trobem tanta diversitat de moviments, salts, piruetes, figures, etc. Durant les classes es realitzen jocs i activitats adaptats al les edats dels infants.

Indicada per a nens i nenes a partir de 5 anys.

Zumba

Zumba és una disciplina enfocada d’una banda a mantenir un cos saludable i per una altra a desenvolupar, enfortir i donar flexibilitat al cos mitjançant moviments de ball combinats amb una sèrie de rutines aeròbiques. Zumba utilitza dins de les seves rutines els principals ritmes llatinoamericans, com el són la salsa, el merengue, la cumbia, el reggaetón i la samba.
La zumba ens ajuda a estar en forma, millorar el nostre sentit del ritme, reduir l’estrès i el més important: passar-nos-ho molt bé!

Indicada per a nens i nenes a partir de 5 anys.

Bitlles catalanes

Les bitlles catalanes, van començar com un joc tradicional de carrer que ara s’ha convertit en un esport federat i reglamentat. No perden el seu caire tradicional i popular que fa que formin part de la nostra cultura.
Aquest joc consisteix en llençar uns “bitllots” (bitlles petites) contra unes bitlles situades a una determinada distància per tal de tombar-les. En funció de les bitlles tombades obtindrem una puntuació o una altra.
A les classes els alumn@s aprendran les normes del joc i la tècnica adequada per fer els llançaments.
També es convida als alumnes a participar a les diferents competicions que es duen a terme durant el curs esoclar ja que creiem que és la millor manera de viure de prop un esport.

Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Ioga infantil

L’activitat es basa en apropar el ioga als infants, des del joc, amb la curiositat i la imaginació com aliades, obrint un espai on l’espontani s’integri en cada classe. L’objectiu és que els nens es coneguin mitjançant les seves sensacions, emocions, pensaments i en relació amb el moviment, el propi cos i els seus companys.
Alguns beneficis del ioga són: Ajudar als nens a créixer sans i forts; afluixar tensions; apropar-los a estats d’interiorització, calma i benestar; millorar la postura i consciència corporal; desenvolupar la capacitat d’escolta i concentració.
Indicada per a nens i nenes a partir de 3 anys

Teatre

El teatre és una activitat que potencia les capacitats comunicatives. És important i necessari ensenyar els nens i nenes a expressar-se, a comunicar-se, a vèncer les seves dificultats. Així doncs, el teatre constitueix una part molt important en l’educació de l’expressió corporal i oral dels infants. Els dóna eines per aprendre a expressar i comunicar els propis sentiments, autocriticar-se, enriquir els seus mitjans d’expressió i la seva espontaneïtat.

S’adaptaran les programacions a les edats evolutives segons els grups.

Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys

Costura

Fa uns anys, anar a costura era una activitat obligatòria per a totes les nenes. Amb aquesta extraescolar, volem donar la volta a aquest tòpic. Les habilitats i beneficis que la costura pot aportar han de ser universals sense distincions entre nens i nenes.
Cosint pretenem que els infants, partint de zero, siguin capaços d’enfrentar-se, sense prejudicis previs sobre les seves capacitats, a realitzar diferents projectes que viuran pas a pas.

Indicada per a nens i nenes a partir de 6 anys

Plàstica

L’activitat de plàstica età pensada perquè els nens i nenes coneguin el món de l’art des de la seva vessant més lúdica. Volem que aquesta activitat sigui un lloc on els infants puguin descobrir i experimentar amb materials i tècniques tot descobrint l’escriptura, el cinema, el dibuix, la pintura, l’escultura, la fotografia … La seva curiositat els hi ha de donar ales per crear els treballs que s’elaboren durant el curs.

Indicada per a nens i nenes a partir de 3 anys

Cuina

En aquesta extraescolar aprendrem a tenir coneixements de ser cuiners. Aprendrem tècniques bàsiques de cocció, procediments bàsics de manipulació, talls i conservació. També aprendrem a diferenciar textures, colors i sabors dels aliments ; a reciclar aliments per no llençar menjar.
Prestarem especial atenció a adquirir coneixements de nutrició i com aprtar tots els grups d’aliments al nostre cos , adequarem els nostres hàbits d’alimentació i nutrició a la nostra vida quotidiana.
Treballarem per saber organitzar-nos a la cuina, compartir ,treballar la feina en equip, la creativitat i la exploració de nous aliments.
A la varietat esta el gust!

Indicada per a nens i nenes a partir de 7 anys

Anglès

L’objectiu d’aquesta activitat extraescolar és fomentar i promoure, d’una manera gradual, l’expressió oral (speaking) i l’escolta (listening) d’aquesta llengua aprenent a través de dinàmiques de grup basades en el joc funcional, representatiu i imaginatiu, cançons i contes. Considerem que aquestes eines són fonamentals per l’adquisició de nous conceptes i l’assoliment dels objectius preestablerts en l’aprenentatge d’una segona llengua, en aquest cas, l’anglès.

D’aquesta manera, volem potenciar un aprenentatge significatiu, apropant als nens i nenes a una tipologia d’activitats que els hi és familiar en el seu dia a dia. Així doncs, les seves ganes d’aprendre i la seva curiositat seran primordials en la realització i selecció de determinats continguts del curs, donant prioritat a allò que és del seu interès.

Indicada per a nens i nenes a partir de 3 anys